De artiesten

Iris Kroes

Iris Kroes speelt al meer dan tien jaar harp en zingt sinds zij kon praten. Met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland trok Kroes meteen de aandacht. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar in 2012 de finale van The Voice of Holland winnen.

De harpiste en vocaliste bracht verschillende albums uit. Ze toerde met de Warm Winter Feelings concertenreeks langs verschillende kerken. In 2016 startte haar theatertournee ‘Irisistible’. Iris Kroes omschrijft zichzelf als een levensgenieter en een optimist. Die eigenschappen zijn terug te horen in de manier waarop ze over haar leven als muzikant praat.

“Ik zie dit als een avontuur waar ik enorm van geniet.”

Fontys Jazz Choir

Het Fontys Jazz Choir is een elfkoppige groep vocalisten die bestaat uit studenten en alumni van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Deze jonge en ambitieuze groep vocalisten specialiseert zich in vocal pop en jazz en heeft zowel virtuoos a capella repertoire als spetterende nummers met een instrumentaal combo. De groep behaalde podiumplaatsen op nationale en internationale wedstrijden zoals Korenslag en het Aarhus Vocal Festival. Het Fontys Jazz Choir won bovendien het Balk Topfestival in 2015 en 2017 in de hoogste categorie en behaalde de eerste plaats op de World Choir Games 2016 in de categorie jazz.

Jasper van Oerle
Sinds 2018 staat het Fontys Jazz Choir onder leiding van Jasper van Oerle. Van Oerle heeft zich tijdend zijn studies Docent Muziek en Master Theorie der Muziek gespecialiseerd in vocal jazz en pop. Naast zijn werkzaamheden als dirigent van het koor is hij ook bas/beatboxer bij The Junction, basvocalist bij Touché en docent aan het Conservatorium van Amsterdam.